-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 08 Mart 2018
Sıfır Atık Projesi’nin ikinci etkinliği Denizli’de gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ve ilki Antalya’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi etkinliğinin ikincisi Denizli’de yapıldı. Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişm
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ve ilki Antalya’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi etkinliğinin ikincisi Denizli’de yapıldı. Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle uygulanan proje, 30 pilot şehirde uygulanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve ilki Antalya’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi etkinliğinin ikincisi Denizli’de yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle uygulanan proje, 30 pilot şehirde uygulanacak. Üçüncüsü 23 Mart’ta Kocaeli’nde gerçekleştirilecek uygulamanın, başta kurumlar olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılması amaçlanıyor.
Denizli’de gerçekleşen ve Sıfır Atık projesinin her yönüyle anlatıldığı etkinlikte geri dönüşüm ve çevre duyarlılığına dikkat çekildi. Etkinlikte atıkların depolanmasının çevreye olumsuz yönde etkilerinin olduğu, geri dönüştürülmesi durumunda ise ekonomiye olumlu katkılarının olacağı ve Sıfır Atık Projesi’nin ekonomiye kazandırdıkları yapılan uygulamalarla anlatıldı.
İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve Çevre Bakanlığı’ndan yetkililerinin katılımı ile düzenlenen etkinlik ilk pilot bölge olan Antalya’nın ardından ikinci bölge olan Denizli’de düzenlendi. Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci ve Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Hülya Çakır ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Sıfır Atık uygulamasına vurgu yapan çeşitli canlandırmaların yanı sıra tiyatro oyuncularının sokak röportajları ve tanıtım filmi gösterileri sunuldu.
BAKANLIK BİNASINDA DİKKAT ÇEKİCİ RAKAMLARA ULAŞILDI
Sıfır Atık Projesi ile sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Binasında 77 ton kağıt, 18 ton plastik, 4 ton cam, 2 ton metal, bin 100 litre bitkisel atık yağ, 2.5 ton organik atık olmak üzere 105 ton değerlendirilebilir atık ekonomiye kazandırıldı. Bu sayede alışkanlıkların değiştirilmesiyle bin 300 ağaç kesilmekten kurtarıldı.