• 06 Haziran 2026

SARAÇOĞLU MAHALLESİ’NDE ÇEVRE HAFTASI COŞKUSU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Saraçoğlu Mahallesi’nde çocuklara çevre farkındalığını kazandıracak sahne gösterileri, atölyeler ve eğitici etkinlikler düzenliyor. Oyun ve atölye çalışmalarına katılan çocukların görüntülerini paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye Çevre Haftası’nda çocuklarımızın neşesi millet bahçelerimizi doldurdu. Ankara’da da çevre müfettişlerimiz Başkent’imizin simge mekanlarına arasına giren Saraçoğlu Mahallesi’mizde buluştu” dedi.

Bu yıl “Dünya Bize Emanet” temasıyla kutlanan Türkiye Çevre Haftası kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Saraçoğlu Mahallesi’nde 3 günlük etkinlik programı hazırlandı. Çocuklara yönelik atölye ve workshopların yapıldığı Saraçoğlu’nda, şişme oyun alanları kuruldu. Çevrenin korunması, Sıfır Atık uygulamaları, geri dönüşüm bilincine yönelik atölye çalışmaları düzenlendi.

BAKAN KURUM: ÇOCUKLARIMIZIN NEŞESİ MİLLET BAHÇELERİMİZİ DOLDURDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atölye çalışmalarına katılan çocukların görüntülerini “Türkiye Çevre Haftası’nda çocuklarımızın neşesi millet bahçelerimizi doldurdu. Ankara’da da çevre müfettişlerimiz Başkent’imizin simge mekanlarına arasına giren Saraçoğlu Mahallesi’mizde buluştu” mesajıyla paylaştı.

“ÇİÇEKLERİ KOPARANLARI DA UYARIYORUM”

Görüntülerde yer alan çocuklar Sıfır Atık, doğa koruma ve oyun alanlarına ilişkin düşüncelerini dile getirdi. Bakanlığın çocuklara yönelik ‘Çevre Müfettişi’ projesine katılan çocuklardan Asya Yıldırım, “Çevreye zarar vermemiz, atanları uyarmamız için bu etkinlik kutlanıyor. Yerlere çöp atmıyorum, atanları uyarıyorum. Ya da böyle çiçekleri falan koparmıyorum, koparanları da uyarıyorum. Doğayı korumalıyız çünkü bizim geleceğimiz için önemli. Dünya bize emanet” dedi.

“HEM EĞLENİYORUZ HEM ÖĞRENİYORUZ”

Ayliz İnceler ise “Ben buraları görmeye, gezmeye, eğlenmeye ve doğamızı nasıl daha iyi koruyacağımızı öğrenmeye geldim. Mesela yere atılan çöpleri topluyorum. Mesela plastik ya da poşetleri falan çevreye atmıyorum. Buraya geldim ve artık çevre müfettişi oldum. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz hem de çok zevkli” diye konuştu.
Saraçoğlu’nda dün başlayan etkinlikler bugün ve yarın da devam edecek.

Linke tıklayınız;

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM, TOKİ’NİN AÇIK SATIŞ KAMPANYASININ ANKARA’DAKİ ÖRNEK KONUTLARINI PAYLAŞTI

BAKAN KURUM, TOKİ’NİN AÇIK SATIŞ KAMPANYASININ ANKARA’DAKİ ÖRNEK KONUTLARINI PAYLAŞTI

08.06.2026

Haber Oku

SARAÇOĞLU MAHALLESİ’NDE ÇEVRE HAFTASI COŞKUSU

SARAÇOĞLU MAHALLESİ’NDE ÇEVRE HAFTASI COŞKUSU

06.06.2026

Haber Oku

İSTANBUL’DA SIFIR ATIK FORUMU COP31 BAKANLAR DİYALOĞU TOPLANTISI

İSTANBUL’DA SIFIR ATIK FORUMU COP31 BAKANLAR DİYALOĞU TOPLANTISI

05.06.2026

Haber Oku

10 SORU VE CEVAPTA TOKİ AÇIK SATIŞ KAMPANYASI

10 SORU VE CEVAPTA TOKİ AÇIK SATIŞ KAMPANYASI

05.06.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM’DAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

BAKAN KURUM’DAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

05.06.2026

Haber Oku

TOKİ 64 İLDE AÇIK SATIŞ USULÜYLE 20 BİN KONUTU SATIŞA SUNACAK

TOKİ 64 İLDE AÇIK SATIŞ USULÜYLE 20 BİN KONUTU SATIŞA SUNACAK

04.06.2026

Haber Oku