• 29 Ocak 2024

ŞANTİYE ŞEFLERİNİN İŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİNE YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

ŞANTİYE ŞEFLERİNİN İŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİNE  YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

ŞANTİYE ŞEFLERİNİN İŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİNE YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘şantiye şefliği’ hizmetlerinde yeni düzenlemeye gidildi. Yeni yönetmelikle şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre yeniden düzenlendi. Şantiye şefleri, yeni düzenleme ile yapı inşaat alanının her biri bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 4 işi, 4 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 3 işi ve 7 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 2 işi aynı anda üstlenilebilecek. Düzenleme ile şantiye şeflerine ayrıca 75 yaş sınırı da getirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘şantiye şefliği’ hizmetleri ile ilgili yeni yönetmelik hazırlandı. 2024 yılı itibariyle yürürlüğe giren yeni yönetmelik ile şantiye organizasyonu ve teknik hizmetlerin geliştirilmesi için yeni önlemler uygulamaya konuldu. Daha önce aynı anda toplam büyüklüğü 30 bin metrekareye kadar olan 5 ayrı iş üstlenebilen bir şantiye şefinin, yeni yönetmelik ile üstlenebileceği bu iş miktarları yeniden belirlendi.

Bakanlığın hazırladığı yeni yönetmeliğe göre bir şantiye şefi, yapı inşaat alanı her biri bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 4 iş, 4 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 3 iş ve 7 bin 500 metrekareyi geçmemek kaydıyla en fazla 2 işi aynı anda üstlenilebilecek. 7 bin 500 metrekareyi geçen işlerde ve kamu yatırımlarında ise tek bir iş alınabilecek. Aynı ada içerisinde, aynı müteahhit ve yapı sahibine ait işler ise tek iş olarak değerlendirilecek. Teknik öğretmenler ve teknikerler de özel inşaatlarda aynı anda 3 işi geçmemek üzere; yapı inşaat alanı bin 500 metrekareye kadar yapıların şantiye şefliğini üstlenebilecek.

75 YAŞINI DOLDURANLAR ŞANTİYE ŞEFLİĞİ YAPAMAYACAK

Düzenleme ile şantiye şeflerine yaş sınırlaması getirildi. 75 yaşını dolduranlar artık şantiye şefliği yapamayacak. Bir şantiye şefinin görevden ayrılması halinde ise yenisi görevlendirilinceye kadar inşaatın devam etmemesi sağlanacak. Şantiye şefliği hizmetlerinde yapılan yeni düzenlemelerin istihdama da önemli oranda katkı sağlaması bekleniyor.

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM: YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NDE İLK AŞAMA TAMAM

BAKAN KURUM: YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NDE İLK AŞAMA TAMAM

27.04.2026

Haber Oku

TOKİ, TSE’NİN TEMELLİ KAMPÜSÜ’NÜ TAMAMLADI

TOKİ, TSE’NİN TEMELLİ KAMPÜSÜ’NÜ TAMAMLADI

27.04.2026

Haber Oku

“İSTANBUL’DA ŞU ANA KADAR YAPILAN EN BÜYÜK KONUT HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ”

“İSTANBUL’DA ŞU ANA KADAR YAPILAN EN BÜYÜK KONUT HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ”

25.04.2026

Haber Oku

“İLK KONUTLARIMIZI 2027 YILININ MART AYINDA TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

“İLK KONUTLARIMIZI 2027 YILININ MART AYINDA TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

24.04.2026

Haber Oku

“YEPYENİ BİR OKULDA, BAYRAMIN HEYECANI BİR BAŞKA OLUYOR”

“YEPYENİ BİR OKULDA, BAYRAMIN HEYECANI BİR BAŞKA OLUYOR”

23.04.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM ALMANYA BAŞBAKANI MERZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN KURUM ALMANYA BAŞBAKANI MERZ İLE BİR ARAYA GELDİ

22.04.2026

Haber Oku