• 08 Eylül 2014

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği İçin İşbirliği

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği İçin İşbirliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Federal Almanya Cumhuriyeti Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı arasında Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Federal Almanya Cumhuriyeti Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı arasında “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği” Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.

Toplam maliyeti 6,5 milyon avro olan proje Almanya Federal Cumhuriyeti hükümeti tarafından karşılanacak. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu – GIZ – işbirliği ile yürütülecek.

Proje Genel hedefi; enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı ile çevre üzerine olumlu etkiler sağlanması, küresel iklimin korunması ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunulması olarak açıklandı.

Proje ile Türkiye’deki kamu binaları önde olmak üzere binalarda enerji yoğunluğunun azaltılmasına ve dolayısıyla sera gazlarının azaltılmasına katkıda bulunulacak. Proje, GIZ tarafından yürütülecek olan danışmanlık tedbirleri sayesinde teknik olarak birlikte çalışma olanakları da içerecek.

Proje aktiviteleri ile ön hazırlık çalışmaları Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve GIZ uzmanları arasında devam ediyor. Proje başlangıç ve tanıtım toplantısında Eylül ayı sonunda yapılması planlanıyor.

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

26.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

25.01.2026

Haber Oku

"AYDIN’DA YENİ BİR SOSYAL DEVLET DESTANI YAZMAK İÇİN, CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

24.01.2026

Haber Oku

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ,  18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ, 18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

23.01.2026

Haber Oku