• 04 Eylül 2013

Evini Dönüştürene Konut Seçeneği

Evini Dönüştürene Konut Seçeneği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapacaklarını belirterek, "Riskli evini yenilemek isteyenler, bulundukları bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek" dedi.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm sürecinde evini yenilemek isteyenlere en ileri derecede destek verildiğini söyledi.

Dönüşümden yararlanmak isteyenlere kira, kredi desteği, kentsel tasarım, nakliye ve ruhsatlarda yardımcı olduklarını ifade eden Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşümü rızaya dayalı, gönüllülük esasına göre yürütüyoruz" diye konuştu.

Kentsel dönüşümde, evinin bulunduğu bölge dışında başka yeri tercih edecek hak sahipleri için stok konut üretme çalışmalarının başladığını bildiren Bakan Bayraktar, bu çalışmanın ilk etapta Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vasıtasıyla İstanbul Hoşdere ile Kocaeli'nde yapılacağını dile getirdi.

"İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 konut"

İstanbul'da 504, Kocaeli'nde 196 olmak üzere 700 stok konut üretileceğini anlatan Bakan Bayraktar, "Bulunduğu bölgenin dışında, başka yerde oturmak isteyenlere buraları teklif edeceğiz. Riskli evini yenilemek isteyenler, stok konutları da tercih edebilecek" dedi.

Stok konutların, hak sahiplerinin riskli binasıyla takas edilebileceğini ya da gerekirse kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kredi imkanlarından yararlanılarak alınabileceğini belirten Bakan Bayraktar, hak sahiplerinin trampaya konu taşınmazlarının Hazine adına tescili sırasında, tapu dairelerinde gerçekleştirilecek tüm iş ve işlemleri Emlak Konut'un yürüteceğini kaydetti. Bakan Bayraktar, dönüşüm kapsamında vatandaşların, bu işlemler için harçtan muaf olacağını da sözlerine ekledi.

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

26.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

25.01.2026

Haber Oku

"AYDIN’DA YENİ BİR SOSYAL DEVLET DESTANI YAZMAK İÇİN, CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

24.01.2026

Haber Oku

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ,  18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ, 18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

23.01.2026

Haber Oku