-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 11 Kasım 2014
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim Desteği Vermeye Devam Ediyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenlediği eğitim programlarına katılan 2 bin 450 kişiye yetki belgesi verdi. Yetki belgesi alanların inşaat, atık gibi sektörlerde çalışmaya hak kazanıyor. Eğitim programlarına yılsonuna kadar devam edecek olan Bakanlık 4 b
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzenlediği eğitim programlarına katılan 2 bin 450 kişiye yetki belgesi verdi. Yetki belgesi alanların inşaat, atık gibi sektörlerde çalışmaya hak kazanıyor. Eğitim programlarına yılsonuna kadar devam edecek olan Bakanlık 4 bin kişiyi sektöre kazandırmayı hedefliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) ile düzenledikleri çevre görevlisi, düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme, su ve atık sudan numune alma eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Nisan ayında başlayan eğitim programlarında Bakanlık, 450 kişiye “çevre görevlisi” , 150 kişiye “düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme ”, 8 yüz kişiye “ riskli yapıların tespit edilmesine”, 8 yüz kişiye “çevre görevlisi” eğitimleri verdi. Bu ay 250 kişiye “su ve atık sudan numune alma eğitimi”, bin 500 kişiye de “çevre görevlisi eğitimi” verecek.
Bakanlığın verdiği eğitimlerin önemi ise, inşaat, düzenli depolama tesisi, atıkların denetimi gibi sektörlerde çalışanlara yetki belgesi veriliyor olması. Bakanlık tarafından verilen eğitimlerin önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Verilen eğitimlerin sonucunda yetki belgesi alanlar sektörde çalışmaya hak kazanacak. Belgesi olmayanlara ise çalışma izni verilmeyecek. Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak. Hedefimiz 4 bin kişiyi daha sektöre kazandırmak” dedi.