-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 16 Haziran 2013
BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERE DESTEK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar güzel karne getiren öğrencilerin velilerine seslenerek Eğer çocuğunuza karne hediyesi almak istiyorsanız en güzel hediye bisiklet olur tavsiyesinde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar güzel karne getiren öğrencilerin velilerine seslenerek “Eğer çocuğunuza karne hediyesi almak istiyorsanız en güzel hediye bisiklet olur” tavsiyesinde bulundu. Bakan Bayraktar “Çevreye duyarlı ve çevreyi kirletmeden yaşayacak bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyorsak çevreci bir araç olan bisiklet kullanımını küçük yaştan itibaren kazandırmalıyız” dedi.
Bakanlık olarak belediyelerden gelen bisiklet yolu projelerine karşılıksız destek verdiklerini belirten Bakan Bayraktar “81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'' çerçevesinde 81 ilden gelen 110 proje içerisinden, 30 belediyeye 5 milyon lira gönderileceğini söyledi. Bakanlık olarak hava kalitesinin artırılması, gürültünün azaltılması, trafiğin önlenmesi ve düşük karbon salınımı için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bakan Bayraktar “Bisiklet yollarını başta trafiğin yoğun olduğu yerlere ve tüm ilçe belediyelerine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
“Projelere her türlü desteği veriyoruz”
Ulaşım odaklı, güvenli bisiklet yollarının yapılması için hazırlanan uygun projelere her türlü desteği verdiklerini dile getiren Bakan Bayraktar ''Bakanlık olarak, gelen projeleri değerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katkı sunuyoruz. Kriterlere uymayan projelere Bakanlıktaki uzmanlarımız aracılığıyla danışmanlık hizmetleri veriyoruz ve projelerin hazırlanarak onaylanmasını, hibelerin yapılmasını ve projelerin hayata geçirilmesini takip ediyoruz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerle ilgili yapılan bisiklet yolu planlamalarını öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Bisiklet sıfır karbon salınımıyla dünyanın geleceğine dokunan bir araç. Bisiklet dünyamızı, sağlığımızı, çevremizi ve kesemizi koruyor” dedi.