-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
Bazı basın yayın organlarında Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti şeklinde beyanlar yer almıştır. Söz konusu iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Bazı basın yayın organlarında “Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti” şeklinde beyanlar yer almıştır. Söz konusu iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve yetki alanı içerisinde yer alan Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Alanlar, bölgelerin sahip olduğu hassas ekosistem ve biyolojik çeşitlilik zenginliği de göz önünde bulundurularak 25 yıldır koruma kullanma dengesi içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulmaktadır.
Yereldeki en üst kamu otoritesi Valilik ile merkezdeki kamu otoritesi olan Bakanlığın gücünü ve yetkisini birleştirerek alanların daha etkin ve etkili yönetimini sağlamak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) ile Muğla Valiliğine bağlı olan Muğla Hizmet Vakfının %50’şer ortak hisse sahipliğinde kurulan MUÇEV şirketine; Muğla ili sınırlarındaki toplam 14 alanın işletilmesi (2012/15 no.lu Başbakanlık Genelgesi gereğince 26.05.2014 tarihinde “Başbakanlık Oluru” ile) verilmiştir.
MUÇEV tarafından yapılan kiralama işlemleri kamuya açık olup açık artırma usulü ile yapılmıştır. En yüksek teklif veren firmaya 3 yıl süre ile kiralama işlemi yapılmıştır.
Basında belirtilen haberlerde yıllık Ölüdeniz ve Belceğiz Kumsalının 8.000.000TL gelir getirdiği bilgisi tamamen gerçek dışı olup, bu rakam ciro bedelidir. Konu edilen 2.690.000TL (3.174.200 KDV dahil bedel) olan bedel sadece içerisindeki kafeterya kirasıdır. Giriş kapısı ve su sporları MUÇEV’e aittir. MUÇEV bu iki alandan 7.334.337TL gelir elde edecektir.
Bakanlığımız Ölüdeniz ve Belceğiz’den kira bedeli olarak 2013 yılında 2.780.545TL gelir elde ederken, 2014 yılında TUCEV ile birlikte 4.665.000TL gelir elde edecektir. Ayrıca Ölüdeniz’de otopark ücretlerinde %13, kişi girişlerinde ise %16 oranında indirim yapılmıştır. Böylece bu alanlardan halkımızın daha fazla faydalanması sağlanmaktadır.
Basında yer alan Dalyan-İztuzu kumsalında su sporlarının yapılacağı ve fahiş fiyatlarla hizmet verileceği tamamen gerçek dışıdır. Bu alanlar caretta caretta üreme alanı olduğundan su sporları tamamıyla yasaktır. Alanlardaki fiyat tarifesi ise başta Bakanlığımız (TVKGM) olmak üzere Valilik ve Kaymakamlık denetimi altındadır.
Korunan alanlarda öncelikli hedef; bu alanlardan gelir elde edilmesi değil, alanların işletmesinin sağlıklı yapılabilmesi, alanların korunarak kullanılması ve gelecek nesillere intikali sağlamaktır.
Ayrıca Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla’ya Hizmet Vakfı bu amaçlara hizmet etmek için kurulmuş olan vakıflardır. Vakıfların ortak olduğu MUÇEV tarafından oluşturulan denetim ekipleri bu alanlarda koruma-kullanma dengesini sağlamak adına görevlerinin gereğini yapabilmek için çalışacaktır. Korunan alanlar en önemli değerimizdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.