-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 24 Mart 2016
Bakan Sarı, Türkiye'nin İlk Kentsel Dönüşüm Projesi Olan Esenler Havaalanı Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatında incelemelerde bulundu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatında incelemelerde bulundu.
Türkiye'deki kentsel dönüşümün başlatıldığı Esenler'de proje yaklaşık 24 ay gibi kısa bir zaman diliminde hayata geçirildi.
Bakan Sarı, yaklaşık 400 bin metrekarelik Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, kar amacı gütmediğini söyledi.
Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisini de gezen Bakan Fatma Güldemet Sarı, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi alarak, örnek daireyi gezdi.
Projenin sonunda mevcut yapılaşmanın ne kadar insan sağlığına ve can güvenliğine aykırı olduğunun çok net görülebildiğini ifade eden Bakan Sarı, "Kentsel dönüşüm kapsamında öncelikle hedefimiz; mimarisi, statiği, bütün altyapısı, yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla düşünülmüş bir yaşam alanı oluşturmak. Esenler Belediyesi bu noktada, Türkiye'ye örnek bir çalışmaya imza attı. Kura çekimi inşallah martta olacak, mayısta Sayın Cumhurbaşkanımız ve bizlerin burada bulunduğu bir ortamda evlerin teslimi yapılacak. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz." diye konuştu.
Bakan Sarı, şantiyede çalışan işçilerle öğle yemeği yedi. İşçilerle sohbet eden Bakan Sarı, güvenlik için baret takmanın önemine işaret etti. İşçilerden şantiyedeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Sarı, kendisinin de uzun zaman şantiyelerde çalışmalarda bulunduğunu anlattı.
"Cizre'de 2700 ağır hasarlı veya yıkılmış bina tespit edildi"
Bakan Sarı, Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, Silopi ve Cizre'de yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:
"Gerek Silopi gerekse Cizre'de kötü, altyapısı bozuk yaşam alanlarının yenilenmesi için çalışma başlattık. Silopi'deki çalışmaları tamamladık ve yıkım işlemlerine başladık. Aynı zamanda altyapı işlemleri için İller Bankasının verdiği destek var. Cizre'de de çalışmalarımız tamamlandı. Cizre'den rakam vermem gerekirse, 150 kişilik ekibimiz, 20 ve 21 günlük zaman diliminde, sahada çalışmalarda bulundu. Cizre'de, 20 bin 161 konut ve iş yeri dahil olmak üzere bağımsız bölüm üzerinde yapılan çalışmalarda, yaklaşık 2 bin 700 ağır hasarlı veya yıkılmış bina tespit edildi. Biz bu alanlarda da en kısa zamanda kentsel dönüşüm projelerini başlatacağız. Vatandaşlarımıza aynen burada olduğu gibi uzlaşma ile çok daha nitelikli, kaliteli konutlar sağlayacağız. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da yükselteceğiz. Oradaki yapılaşmamız, İstanbul'daki yapılaşmadan belki daha farklı olacak. Yöresel özellikler ortaya çıkacak. Biz burada gösterdiğimiz hassasiyeti, o bölgede de göstereceğiz. Silopi'de de çalışmalarımız devam ediyor. Silopi'de irtibat ofisi açmıştık. Cizre'ye irtibat ofisi açacağız. Kentsel dönüşüm projelerinin kapsamını, ne amaçla yapıldığını, vatandaşlarımıza ne gibi avantajlar sağladığını orada birebir yetkili arkadaşlarımız anlatacak."