-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 15 Haziran 2023
BAKAN ÖZHASEKİ, DEPREM BÖLGESİ 11 İLİN AYAĞA KALMASI İÇİN ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
BAKAN ÖZHASEKİ, DEPREM BÖLGESİ 11 İLİN AYAĞA KALMASI İÇİN ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlık görevine atanmasının hemen ardından ilk saha ziyaretini geçtiğimiz hafta depremden etkilenen illerden Adıyaman’a gerçekleştirerek başladı. Bakan Özhaseki, çalışmalarına öncelik verdiği deprem bölgesinin en kısa sürede inşa ve ihya edilmesi için yoğunlaştırırken 16 Haziran’da Malatya ve Kahramanmaraş’a ve 17 Haziran’da ise Hatay’a bir dizi ziyarette bulunacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığa atanmasının hemen ardından ilk ziyaretini 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan Adıyaman’da gerçekleştirmişti.
Bakan Özhaseki, göreve geldiği ilk andan itibaren kalıcı konutların bir an önce bitirilmesi için deprem bölgesindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ederken Bakanlık yetkilileriyle birlikte bu kez 16 Haziran’da Malatya ve Kahramanmaraş’ta, 17 Haziran’da Hatay’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.
“Bakan Özhaseki: “Deprem bölgesi için üzerinde çalıştığımız yeni formüller var, o formüller devreye girdiğinde depremzede kardeşlerimizin evlerini çok daha kısa sürede vereceğiz”
Göreve atanmasının hemen ardından deprem bölgesindeki çalışmalardan hiçbir zaman el çekilmeyeceği mesajını veren Bakan Özhaseki, geçtiğimiz günlerde; deprem bölgesi için üzerinde çalıştıklarını, yeni formüllerin olduğunu ve o formüllerin devreye girdiğinde depremzede vatandaşların evlerine çok daha kısa sürede kavuşacaklarını açıklamıştı.
“Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a deprem konutlarının inşasını hızlandıracak farklı formülleri kabine toplantısında sundu”
Bakan Mehmet Özhaseki, dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a deprem konutlarının inşasını hızlandırılacak yeni formülü sundu. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesindeki 10 ilimizin yeniden ayağa kaldırılması birinci önceliğimizdir. Deprem konutlarının inşasını hızlandıracak farklı alternatifler üzerinde mütalaalarımız sürüyor.” ifadelerine yer vermişti.