-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 18 Mart 2017
Bakan Özhaseki: Bu Mücadeleyi Yüzyıllardır Veriyoruz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de şehit aileleri ve gaziler ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de şehit aileleri ve gaziler ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Bakan Özhaseki, Türk milletinin bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu söyledi. Tarihin her döneminde bağımsızlığı koruyabilmek için şehitliğin göze alındığını da vurgulayan Özhaseki, “Son günlerde elbette canımız yanıyor ama geriye dönüp baktığınızda sanmayınki tarihin herhangi bir dönemi bugünlerden daha az çalkantılıydı. İlk geldiğimiz yıllarda, 1200'lü yılların başında Moğollar Kayseri'ye kadar gelirler. Kayseriler evlerini terk edip kalenin içine sığınırlar aylarca direnirler, 6 ay kadar direndikten sonra içerideki bir hainin kapıyı açması sonucu içeri girerler zaten aç susuz düşmüş gençleri alıp hepsini şehit ederler. Anneleri aylarca ağıt yakarlar, gözlerinden kan gelene dek ağlarlar. Daha sonraki dönemlerin hepsinde de Kayseri savaşlara şehit olması için evlatlarını göndermiştir. Moğollar geldiğinde Ahi Evran Hazretleri esnafı örgütlemiştir savaşmışlardır ama bir annemiz vardır adı Fatma Bacı o da tüm Kayserili kadınları örgütlemiştir. Kadınlarımız da sonuna kadar burada çarpışmışlardır. Daha sonra Fatma Bacıyı hapse atarlar. Fatma Bacı yıllarca mahkum kaldıktan sonra Kırşehir'e daha sonra da Hacı Bektaş dergahına gider sığınır. Biz bu mücadeleyi yüzyıllardır veriyoruz. Bunun neticesinde de bu topraklarda başımız dik olarak yaşıyoruz. Son asırda da başımıza iki bela geldi. Birisi 40 yıldır devlet olarak uğraştığımız PKK. Diğeri de FETÖ belası. İkisinin de hakkından geliyoruz. Senelerce bizi aldatıp, hain bir planla müslüman gibi görünerek masum insanlara kurşun sıkan o adi kahpelere de dersini verdik. Ayni az'mle de vermeye devam ediyoruz. Rabbim bir daha kötü gün göstermesin. Bizlere acılar yaşatmasın. Kınalı Hasanlar destanını da yaşatmasın” diye konuştu.