-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 07 Haziran 2023
BAKAN ÖZHASEKİ, AK PARTİ YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI YUSUF ZİYA YILMAZ’A DEVRETTİ
BAKAN ÖZHASEKİ, AK PARTİ YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI YUSUF ZİYA YILMAZ’A DEVRETTİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Pati Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na atanan Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ı tebrik ederek, “Çok şükür 22 yıldır büyük bir mücadele veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, çok şükür biz de bu işin içinde bir parça olduk. Dişlinin bir parçası gibi olmaya gayret ettik. Çalışan sisteme ve devam eden ortama ayak uydurmaya çalıştık, katkı vermeye çalıştık. Çok şükür bunda da epeyce başarılı olduk. Partimizin her bir birimi önemli. Ama nihayetinde yerel yönetimlerin de en az bu söylediklerim kadar önemi var. Yerel yönetimlerde başarılı olarak iktidara gelmiş bir partinin mensuplarıyız. Birkaç yıldır görevimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yürüttüğü AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a devretti. Bakan Özhaseki, AK Parti Genel Merkez’de AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya gelerek görev devrini gerçekleştirdi.
“Yerel yönetimlerde başarılı olarak iktidara gelmiş bir partinin mensuplarıyız”
Burada konuşan Bakan Özhaseki, tamamlanan görevlerin ardından olumlu ve kalıcı izler bırakmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Çok şükür 22 yıldır büyük bir mücadele veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Türkiye o kadar çok eser kazandırdık ki belki bunları sıralayacak olsak yarın sabaha kadar ekrandan çok hızlı bir şekilde hepsi akar yetişemeyiz. Çok şükür biz de bu işin içinde bir parça olduk. Dişlinin bir parçası gibi olmaya gayret ettik. Çalışan sisteme ve devam eden ortama ayak uydurmaya çalıştık, katkı vermeye çalıştık. Çok şükür bunda da epeyce başarılı olduk. Partimizin her bir birimi önemli. Ama nihayetinde yerel yönetimlerin de en az bu söylediklerim kadar önemi var. Yerel yönetimlerde başarılı olarak iktidara gelmiş bir partinin mensuplarıyız. Birkaç yıldır görevimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak hizmet edeceğini belirterek, “Görevi teslim ederken yıllardır beraber olduğumuz abi demekten hiçbir zaman gocunmadığım, hürmet etmekten, önümü iliklemekten hiçbir zaman kaçınmadığım birisine teslim ediyorum. Yılardır zaten belediye başkanlığı var. Ayrıca o tecrübenin, birikimin yanı sıra da insanlığı, karakteri, abiliği de hepimize de örnek birisi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri böyle oldu. Değerli abime görevi teslim ederken vicdan huzuruyla ayrılıyorum.” dedi.