-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 10 Ağustos 2018
BAKAN KURUM ORDU’DA…
BAKAN KURUM SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAKAN KURUM SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketi nedeniyle zarar gören Ordu’da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki gün meydana gelen şiddetli yağış sonucu sel felaketiyle karşı karşıya kalan Ordu’yu ziyaret etti. Bölgede yaşananlara ilişkin Bakanlık yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulunacak olan Kurum, sel nedeniyle hasar gören alanlara yapacağı ziyaret öncesinde Ordu Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. Yaşanan afette hayatını kaybeden bir vatandaşın ailesine baş sağlığı dileyen Bakan Murat Kurum, "Elim bir olay, bir afet. Metrekareye 253 kilograma varan bir yağış söz konusu. Hasar gören tüm binaların, yolların tespitleri bir haftada tamamlanıp 2 ayda gerekli kaynak sağlanarak inşaatları bitirilecek" diye konuştu.
Ordu Valiliği’nde yaptığı açıklamada, tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlandığını dile getiren Bakan Kurum, “Bugün tespitlerimizi yapacağız. Belediye başkanımızla görüştük. Tespitleri, çevre şehircilik il müdürlüğümüzle bir hafta içerisinde binaları, yolları, hasar gören tüm inşaatların tespitlerini tamamlayıp, iki ay içerisinde de belediyemize gerekli kaynağı İller Bankamızdan sağlayıp başkanımız bunların inşaatlarını bitirecek” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarında iklim değişikliği vurgusu da yapan Bakan Kurum, hazırlanacak stratejik eylem planının kısa süre içinde sahada uygulanacağını söyledi. Kurum, “Bunun dışında bu tedbirleri aldıktan sonra önümüzdeki sürece ilişkin iklim değişikliği söz konusu. Yapılması gereken neyse tüm Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu plan çerçevesinde sahada uygulamalarını yapacağız. En son böyle elim bir olay 20 yıl önce meydana gelmiş. Tabi ki bu bir afet. Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez. ‘En az hasarlı nasıl çıkabiliriz’in çalışmasını da tüm Karadeniz bölgesi için yapıyoruz. İnşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız” açıklamalarında bulundu.
Daha sonra sel felaketinin yaşandığı alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Kurum, sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Bayram Sekmen'in cenazesine katıldı.