-
BAKAN BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
-
BAKAN
-
BAKANLIĞIMIZ
-
BİRİMLER
- E-HİZMETLER
-
HABERLER
-
İLETİŞİM
BAKAN
Murat KURUM
1976 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Kentsel Dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.
BİRİMLER
-
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
-
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
-
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
-
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
-
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
-
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
-
Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
-
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü
-
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
-
Personel Genel Müdürlüğü
-
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü
-
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
-
Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü
-
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
-
İç Denetim Birimi Başkanlığı
-
Strateji Geliştirme Başkanlığı
-
Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı
-
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
-
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
-
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
-
SGB / Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
- 27 Ocak 2019
BAKAN KURUM ANTALYA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu bildirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya'da 315 binada hasar oluştuğunu bildirdi. Bakan Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Antalya'nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarını inceledi.
Bakan Kurum ve Bakan Soylu, baba Ahmet Acar'a geçmiş olsun dileklerini iletti, Kemer Sanayi Sitesi'ni gezerek, oluşan hasarla ilgili bilgi aldı. Bakanlar Kurum ve Soylu, yaşanan hortum olayını ve Kader Buse Acar'ın içinde bulunduğu aracın derede sürüklenme görüntülerini cep telefonuyla izledi.
Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayın 24 ve 26'sında Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike ve Muratpaşa ilçelerinde hortum ve sel afeti meydana geldiğini anımsattı. Hortum ve sel nedeniyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir kişinin aranmasına devam edildiğini anlatan Kurum, vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
Tüm Türkiye'ye başsağlığı dilediğini ifade eden Kurum, şöyle konuştu:
"Yaptığımız tespit çalışmalarında Kemer'de 10 ağır, 127 az hasarlı bina, Kumluca'da 2 yıkık, 11 ağır hasarlı ve 78 az hasarlı bina, Finike'de 3 hasarlı binamız mevcut. Muratpaşa ilçesinde yapılan tespit çalışmasında ise 3 ağır, 81 az hasarlı bina var. Antalya'da ön hasar tespit çalışmaları neticesinde, iki günlük hortum ve sel sebebiyle toplamda 315 binada hasar tespit ettik. Tüm Antalyalılara geçmiş olsun."
"2023'ÜN GÜÇLÜ TÜRKİYESİ İÇİN AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ"
Antalya’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte incelemelerde bulunan Bakan Kurum, AK Parti Antalya Aday Tanıtım Toplantısı’na da katıldı.
Bakan Murat Kurum da kent kent gezerek çevre ve şehircilik adına yapılması gerekenleri bir bir teşkilatlarla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla istişare ettiklerini vurguladı. Kurum, "2023'ün güçlü Türkiyesi için azim ve kararlılıkla çalışacağız. Şehirlerimizi bulunduğu noktadan daha yukarıya çekme adına birçok projeyi hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.