• 08 Ekim 2024

"ACİL EYLEM PLANI"NIN AÇIKLANMASININ ARDINDAN İZMİR KÖRFEZİ İÇİN İLK ADIM

"ACİL EYLEM PLANI"NIN AÇIKLANMASININ ARDINDAN İZMİR KÖRFEZİ İÇİN İLK ADIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Safinaz 1" isimli deniz yüzeyi temizleme aracıyla İzmir Körfezi'nde temizlik çalışması başlattı.

İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik ve balık ölümleriyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

İzmir Körfezi Bilim Kurulunca hazırlanan 15 maddelik İzmir Körfezi Acil ve Kısa Vadeli Eylem Planı'nın açıklanmasının ardından Bakanlık ekipleri de hızlıca harekete geçti.

Bu kapsamda Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) körfezde yaşanan kirliliğin azaltılması amacıyla "Safinaz 1" isimli deniz yüzeyi temizleme aracını körfeze yönlendirdi.

İzmir Körfezi'nde çalışmalara başlayan deniz süpürgesi olarak tabir edilen gemi, katı atık, ölü balıklar, plastik, ambalaj atıkları, balık ağları ve diğer zararlı materyalleri toplayarak geri dönüşüm için ayrıştırıyor.

Deniz yüzeyi temizleme aracı, körfezin tamamı olmak üzere kirliliğin yoğun olduğu Bayraklı, Karşıyaka, Konak gibi kıyılar ile körfeze dökülen derelerin ağızları ve limanda görev yapacak.

Yüzer çöpler konveyör bant sistemi yardımıyla toplanarak geminin ortasındaki atık toplama alanında biriktiriliyor. Gemi personeli tarafından torbalanan atıklar daha sonra kıyıya çıkartılarak bertarafı sağlanıyor.

Yüzey temizleme aracı haftanın 6 günü, günde 7,5 saat körfezde mesai yapacak.

 

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

BAKAN KURUM: TÜRKİYE'Yİ EV SAHİBİ YAPIYORUZ

26.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

BAKAN KURUM, 26-31 OCAK KURA TAKVİMİNİ AÇIKLADI

25.01.2026

Haber Oku

"AYDIN’DA YENİ BİR SOSYAL DEVLET DESTANI YAZMAK İÇİN, CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

BAKAN KURUM'DAN ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN ANMA MESAJI

24.01.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

BAKAN KURUM, ‘COP31 YÜKSEK DÜZEY ŞAMPİYONU’NU AÇIKLADI

24.01.2026

Haber Oku

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ,  18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

''DEPREM KONUTLARI 2 YIL ÖDEMESİZ, 18 YIL FAİZSİZ VE SABİT TAKSİTLİ OLUYOR''

23.01.2026

Haber Oku