Bakanlığımız Van Milletvekili Fatih Çiftçi Hakkında Soruşturma Yürütmüyor

Bugün bir gazetemizde yer alan ve Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın soru önergesine verdiği cevaplara dayandırılarak yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde yer alan “Erdoğan Bayraktar, Van’da mevzuata aykırı davrandığı iddiasına adı karışan Erciş eski Belediye Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında inceleme istemiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu” ibaresi gerçek dışıdır.

Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesine Başbakanımızın talebi doğrultusunda Bakanımız Erdoğan Bayraktar cevap vermiştir.  Bakanımız cevabında “İmar mevzuatına aykırı davrandığı iddiasıyla ilgili Bakanlıkça (İçişleri Bakanlığı) Erciş eski Belediye Başkanı Fatih Çiftçi hakkında yapılan araştırma sonucunda düzenlenen 16.9. 2011 tarih ve 96/38 sayılı tevdi raporu, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 83. maddesi uyarınca yasama dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra ön inceleme yapılması gerektiği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı’na gönderilmiştir”  ifadelerini kullanmıştır.

Sayın Bakanımızın bu cevabı bir basın organı tarafından “Erdoğan Bayraktar, mevzuata aykırı davrandığı iddiasına adı karışan Erciş eski Belediye Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında inceleme istemiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu” şeklinde yanlış bir şekilde yorumlanmıştır.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında imar mevzuatına aykırı davrandığı iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen tevdi raporu 16.9. 2011 tarihini taşımaktadır. Yani 23.10.2011’de meydana gelen Van depreminden öncedir. Dolayısıyla söz konusu imar mevzuatına aykırılık iddiasının Van depremi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Sayın Bakanımızın veya Bakanlığımızın Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında bir soruşturması veya incelemesi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hızlı Erişim
Hızlı Linkler
Uygulamalar

Haberler

BAKAN KURUM: YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NDE İLK AŞAMA TAMAM

BAKAN KURUM: YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NDE İLK AŞAMA TAMAM

27.04.2026

Haber Oku

TOKİ, TSE’NİN TEMELLİ KAMPÜSÜ’NÜ TAMAMLADI

TOKİ, TSE’NİN TEMELLİ KAMPÜSÜ’NÜ TAMAMLADI

27.04.2026

Haber Oku

“İSTANBUL’DA ŞU ANA KADAR YAPILAN EN BÜYÜK KONUT HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ”

“İSTANBUL’DA ŞU ANA KADAR YAPILAN EN BÜYÜK KONUT HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ”

25.04.2026

Haber Oku

“İLK KONUTLARIMIZI 2027 YILININ MART AYINDA TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

“İLK KONUTLARIMIZI 2027 YILININ MART AYINDA TESLİM ETMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

24.04.2026

Haber Oku

“YEPYENİ BİR OKULDA, BAYRAMIN HEYECANI BİR BAŞKA OLUYOR”

“YEPYENİ BİR OKULDA, BAYRAMIN HEYECANI BİR BAŞKA OLUYOR”

23.04.2026

Haber Oku

BAKAN KURUM ALMANYA BAŞBAKANI MERZ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN KURUM ALMANYA BAŞBAKANI MERZ İLE BİR ARAYA GELDİ

22.04.2026

Haber Oku