Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yeni yıl mesajı yayınladı.
Bakan Özhaseki yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi; “2016 yılı Türkiye’nin zorluklarla boğuştuğu bir yıl olarak tarihe geçti. Demokrasi tarihimizin hanesine ise 15 Temmuz darbe girişimi kara bir leke olarak yazıldı. Tarihin en ahlak ve kural tanımaz eli kanlı terör örgütü FETÖ, tüm kin ve öfkesini masum insanlarımızı katlederek göstermiştir. Türkiye tarihinin demokratik geçmişi bakımından belki de en önemli ve en uzun gecesi 15 Temmuz’da; Sayın Cumhurbaşkanımızın “demokrasiye, mili iradeye, devletinize sahip çıkın” çağrısı üzerine milyonlarca vatandaşımız meydanlara akın etmişlerdir.
Tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verme özelliği de olan o gecede, genç, yaşlı, kadın milyonlarca insan tankların önüne dikildiler, göğüslerini mermilere siper ettiler. Ve dünyada ilk kez, eli silahsız siviller kendilerine doğrultulan namluları, bir milletin onurunun üzerine uygun adım koşan postalları bertaraf ettiler. O gecenin sabahında ortaya çıkan manzarada; bir milletin, devletinin bekası için nasıl devleşebileceği, özgürlüğü için nasıl kahramanca can verebileceği, demokrasisi için nasıl destansı bir mücadele sürdürebileceği vardı.
Çanakkale ruhu nasıl aziz ve kıymetliyse, 15 Temmuz ruhu da bir o kadar önemli bir duruş ve kararlılıktır. Çünkü bu büyük millet, dedelerinden aldığı emanete nasıl sahip çıktığını, kanla alınan toprakların zamanı geldiğinde yine kanla korunacağını bir kez daha göstermiştir. 2017 yılında yaptığımız her yatırımda, ürettiğimiz her hizmette bu kutsal ruhla hareket edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Başta gazilerimizin, yurdumuzun dört bir köşesinde görev yapan silahlı güçlerimizin, Başika’da, Cerablus’ta, El-Bab’ta sınırlarımızın güvenliği için kahramanca mücadele veren Mehmetçiğimizin, enerjimizi ve gücümüzü aldığımız büyük milletimizin yeni yılını kutlarım”