ATATURK

Müsteşar Yardımcısı TUZCUOĞLU: Şehirlerimizi İnşa, İmar ve İhya Ediyoruz

22 Aralik 2016
Müsteşar Yardımcısı TUZCUOĞLU: Şehirlerimizi İnşa,  İmar ve İhya Ediyoruz
Müsteşar Yardımcısı TUZCUOĞLU: Şehirlerimizi İnşa,  İmar ve İhya Ediyoruz
Müsteşar Yardımcısı TUZCUOĞLU: Şehirlerimizi İnşa,  İmar ve İhya Ediyoruz
Müsteşar Yardımcısı TUZCUOĞLU: Şehirlerimizi İnşa,  İmar ve İhya Ediyoruz

 Konya Ovası Projesi (KOP) eylem planı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "KOP İlleri Örnek İmar Uygulamaları Projesi"nin açılış toplantısı Konya'da yapıldı. 

 
Toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Türkiye'nin bütün şehirlerine hizmet götürmeye ve destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Üç önemli unsura önemle dikkatleri çekmek istediğini ifade eden Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, “Biz inşa ediyoruz, imar ediyoruz ve ihya ediyoruz.” dedi.
 
Kentsel Tasarım Rehberi çalışması ile ilgili de bilgiler veren Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, bütün belediyelere Rehber Hazırlama Eğitimi’nin verileceğini kaydetti.
 
Bir medeniyetin her alanda sözü olan bir süreci yaşadığını vurgulayan Müsteşar yardımcısı Tuzcuoğlu, şunları söyledi:
 
“O yüzden biz medeniyet olarak şehircilik alanında da kendi sözümüzü, kendi ifademizi, kendi lisanımızı konuşmak zorundayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz.”
 
“Konya, önem verdiğimiz ve gönlümüzde özel bir yeri olan şehirdir” diyen Tuzcuoğlu, kentsel dönüşümler noktasında Konya'daki bütün projelere bakanlık olarak gereken desteği verdiklerini vurguladı.
 
İller Bankası’nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Tuzcuoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"İLBANK olarak da 2003 - 2016 yılları arasında toplam 1 trilyon 452 milyar TL'lik bir desteklememiz oldu. Bunun 150 milyarı hibe tarzı destekleme oldu. Şu anda Konya'da devam eden 66 projeye de 360 milyar TL civarında destek veriyoruz. 27 projeyi de değerlendiriyoruz ve yaklaşık bunların değeri de 230 milyarı buluyor. Avrupa Birliği projeleri kapsamında da 67,5 Milyon Euro'luk projeleri Konya genelinde takip ediyoruz." 
 
Toplantıya, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Sami Şahin, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdür V. Kenan Çiftçi, üniversitelerden akademisyenler ile meslek odalarından temsilciler katıldı.