Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Yazar Okulu programını tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için gittiği İstanbul’da Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Yazar Okulu programının sertifika törenine katıldı. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini veren Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada söz konusu kursa katılan öğrencilerin, gelecekte yazma becerilerini haktan yana kullandıklarında ülkenin kalkınmasında önemli bir rol üstleneceklerini belirtti. Açıklamalarında kendi öğrencilik yıllarından da örnekler vererek Türkiye’nin kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren Özhaseki, “Çocuklarımız okuyup yazınca, düşününce, hakkını savununca emin olun çok şey değişecek. Hacettepe Üniversitesine girdim… Ama öyle olaylar başladı ki bir taraftan dinimize değerlerimize küfredenler var ve bu insanlar okula da hakim olmuşlar. 3 sene sonra kaydım silindi. İstanbul Hukuk’u kazandım, okulu bitirdim. Benim öğrencilik dönemimde bize, ‘Okudun da ne olacak’ derlerdi. Öyle değil arkadaşlar emin olun çok şey olacak. Etrafımızı biz şekillendireceğiz. Gençlerimizi dinlerken duygulandım. Öyle güzel şeyler yazmışlar ki hayran kalmamak elde değil. Yavrularımız bu yeteneklerini geliştirip, halktan yana kullanacaklar. Biz o zaman geleceğe ümitle bakarız” değerlendirmelerini yaptı.
“KAYSERİ TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLDU”
Kendisini dinleyen öğrencilere geçmiş dönemde yaşananlardan ve kendi öğrencilik yıllarına ilişkin önemli ayrıntıları anlatan Bakan Özhaseki, okulu bitirdikten sonra Kayseri’ye döndüğünü, belediye başkanı olarak seçilmesiyle birlikte de Kayseri’de dönüşümün başladığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da karşılaşmasını da paylaşan Özhaseki, “1994 yılında belediye başkanı olduğumda 10 kadar vakfın kurucusuydum. İmam Hatip Lisesi yapılmasına izin vermiyorlardı. Biz de bahçelere binalar koyarak devam ediyorduk. 1994’te mücadele başladı. Şehrin ortasından geçen cadde şehri ikiye bölüyor, yarısında sağ belediye diğerinde de sol belediye var. Bu iki yapı devamlı çatışma halinde. Şehrin alt yapısı yok… Belediye Başkanı seçilince ilk randevu alanlar alacaklılar oldu. Bugünlere gelene kadar mücadele verdik. Hamdolsun hiçbir sorun kalmadı hepsini çözdük. Kayseri, şimdilerde Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri oldu. Borç da kalmadı. 1993’te belediye başkanından randevu aldığımız halde belediye binasından kovulduk. Ama mücadele etmemiz lazım. Bir şey yapmayalım mı? Mücadele ettik ve geldik. Belediye başkanlığında 5. dönemimizde eskiye ait o kötülüklerden geriye hiçbir şey kalmadı. İstanbul’da da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu mücadeleyi verdi. Ticaretle uğraştığım dönemde İstanbul’a gittiğimde arkadaşlarım bizi yemeğe götürmüştü. Yemekte yanımıza Uzun boylu biri geldi. Dönemin Refah Partisi İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan... Herkesle tanıştıktan sonra derdini meramını anlattı. Daha sonra bana, ‘misafirsiniz bir isteğiniz var mı’ diye sordu. Herkes Tayyip Bey yanımızdan ayrıldıktan sonra aynı güzel düşünceleri ifade etti” diye konuştu.
“ULAŞIMDA, SAĞLIKTA, EKONOMİDE DAHA BAŞARILIYIZ”
Türkiye’nin bir dönem vesayet rejimiyle uzun süre mücadele etmek zorunda kaldığını dile getiren Bakan Özhaseki, AK Parti hükümetinin bugüne kadar görev yapan hükümetler arasında en başarılı olan hükümet olduğunu dile getirdi. Özhaseki, “İktidar olma cihetinde diğer hükümetlerin hepsinden daha başarılıyız. Ulaşımda, sağlıkta, ekonomide... Hangi dönemle karşılaştırırlarsa karşılaştırsınlar. Bir dönem siyasetçilere, ‘Ankara’da bir vesayet rejimi var. Derinlere inmiş bir yapı var. Sizin burada seçip gönderdiklerinizin başına çorap örerler’ denirdi. Bu milletin yüzde 57’lerde oy verdiği Adnan Menderes’i niye idam ettiler? Kim yapıyordu bunu? Ankara’daki vesayetçi yapı… Küçücük çocuklarımız okullardan içeri alınmıyor, düğün salonunda anneler evlatlarının düğününe giremiyordu. Yapılmadık kötülük, zulüm kalmadı bunların her birini aştık. Cumhuriyet mitingleri masum hareketler değildi. Gezi olaylarında 4 tane ağacın yer değiştirmesi miydi tüm olay? O olayları yapanlara ne istiyorsanız diye sorduk. Nükleer tesis, 3. Havalimanı ve köprü inşaatlarını durdurun dediler. Bu istekler yurtdışında Türkiye’nin iyiliğini istemeyenlerin isteği. Bu işler yapılırken faizler yüzde 5’lerde. IMF’ye borç bitmiş acayip bir yatırım geliyordu. Nükleer tesisi niye yapmayalım? Dünyada 500’e yakın nükleer tesis var. Avrupa başkentlerinin etrafında onlarca nükleer tesis bulunuyor. 3. Havalimanının durdurulmasını isteyenler başkaları. Siz niye istiyorsunuz? En son yaptıkları darbe girişimi... Ortaya dökülenlerden alıyoruz ki bunların hiç birinin İslam’la ilgisi yokmuş. Hamdolsun bu belanın da altından kalktık” açıklamalarını yaptı.