Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çölleşme ve erozyonla mücadele kapsamında fidanları toprakla buluşturmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın Çumra ilçesinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde öğrencilerle buluşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın Çumra ilçesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi ve can suyunu verdi. 15 bin fidanın toprakla buluştuğu ekinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, çocukların doğa ile iç içe büyümelerinin önemine değindi.
Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız, çocuklarımız doğayla bütünleşerek büyüsünler ve yeşili sevsinler. Fidan dikme etkinliği ile çocukların mutluluğunu görmek bizim için de büyük bir keyif.'' ifadelerini kullandı.
“VAR OLANI KORUMAYI GÖREV EDİNMELİYİZ”
İklim değişikliği ile mücadelede ağaçlandırmanın önemine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “İklimin bizlere dayattığı bu zorlu arazi koşullarına rağmen her birimiz geleceğimiz için, özellikle çocuklarımız için ağaç dikmeyi ve var olanı korumayı görev edinmeliyiz.” dedi.
FİDANLAR, BÖLGE HALKINA EK GELİR OLACAK
Bölgeye dikilen lavanta, badem, ahlat, alıç, mahlep gibi bitki ve ağaç türlerinin vatandaşa ek gelir kaynağı olarak da katkı sağlaması hedefleniyor.