ATATURK

Bakanlıktan İzmir Bayındır'a 300 Kişilik Öğrenci Yurdu

17 Eylül 2015
   Bakanlıktan İzmir Bayındır'a 300 Kişilik Öğrenci Yurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ilinde yapılan 300 kişilik öğrenci yurdu kampüsünün yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

İzmir Bayındır 300 Kişilik Öğrenci Yurdu, Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulunda Peyzaj Uygulamaları ve Süs Bitkileri, Seracılık, Kesme Çiçekçilik, Tekstil Programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilere üst seviyede konforlu bir barınma imkânı sağlıyor.

İzmir ili, Bayındır İlçesi, Sadıkpaşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 300 kişilik öğrenci yurdu Bayındır İlçe Merkezinde konumlanmakta olup, şehir içi ve şehir dışı toplu ulaşım durağına 200 m, tren istasyonuna 450 m, Yüksekokula 3 km uzaklıktadır.

Toplam 8 bin 101 metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 9 milyon 92 bin liraya mal oldu. 300 öğrenciye hizmet veren yurt kampüsünde 4 katlı 2 adet (A ve B) yurt bloğu, 1 adet sosyal tesis binası bulunuyor.

A Blok; Bodrum + Zemin Kat + 3 Normal Kat,  B Blok; Bodrum + Zemin Kat + 3 Normal Kat + Çatı Katından oluşmaktadır. Yurt bloklarında toplam 85 adet oda ve 255 adet yatak kapasitesi sağlanmıştır.

Yatak odalarında Banyo-Lavabo mahalliyle, Tuvalet mahalli ayrılmıştır. Her odada mini buzdolabı yer almaktadır. Yatak Katlarında planlanan Kat Ofislerinde öğrenci kullanımı için çamaşır ve kurutma makinesi bulunmakta.

Öğrenci yatak odalarında oda kapı ve kasalarına uyumlu renk ve desenlerde olmak üzere, her öğrenci için birer adet ahşap kitap dolaplı çalışma masası ve ahşap gömme soyunma dolabı yapıldı.

Sosyal tesis bünyesinde, yurttaki kişi sayısına göre hizmet verebilecek yemek salonu, kantin, kafeterya bulunmakta.

Mevcut bloklarda yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolabı kullanılmıştır. Tüm yurt kampüsünde ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlandı.

Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılmaktadır. Ayrıca güneş panelleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılandı.

Tüm yurt kampüsünde; yangın algılama sistemi, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, telefon, TV, data sistemleri mevcut.

İmar sınırına göre, yurt kampüsüne ihata duvarı yapılarak yurt kampüsünün güvenliği sağlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır