ATATURK

Bakanlık'tan Samsun'a 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu

12 Ekim 2015
Bakanlık'tan Samsun'a 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu
Bakanlık'tan Samsun'a 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu
Bakanlık'tan Samsun'a 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu
Bakanlık'tan Samsun'a 2000 Kişilik Öğrenci Yurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Samsun’da yapılan yurdun inşaatı tamamlandı.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun ilinde yapılan 2000 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Samsun ili, Atakum İlçesi, Büyükoyumcu Köyü, 19 Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü içerisinde bulunan 2000 kişilik öğrenci kapasitesi ile Samsun Öğrenci Yurdu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerine üst seviyede konforlu bir barınma imkânı sağlıyor.

Toplam 58 bin 67 metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 75 milyon 221 bin liraya mal oldu. 2000 öğrenciye hizmet veren yurt kampüsünde 10 katlı 4 adet yurt bloğu, 5 katlı sosyal tesis ve  1 adet trafo binası bulunmaktadır.

Bodrum + Altzemin + Üstzemin + 3 kattan oluşan sosyal tesis bloğu ve Zemin + 9 kattan oluşan 4 adet yurt bloğunda toplam 2048 (724 oda) öğrenci kapasitesi sağlanmıştır. Yurtlarda 20 adet iki kişilik engelli öğrenci odası, 652 adet üç kişilik öğrenci odası ve 52 adet tek kişilik öğrenci odası bulunmaktadır.

Her öğrenci odasında banyo, çalışma masa ve dolapları, giysi dolapları ve buzdolabı yerleri bulunmaktadır. Her yurt bloğunda okuma ve etüt odaları, çamaşır yıkama-kurutma odaları, tv odaları ve mescit,  ayrıca ortak kullanıma açık yemekhane, kafeterya, çok amaçlı salon yer almaktadır.

Yurt bloklarında ve sosyal tesiste engelli öğrenciler için TS 9111’e uygun düzenlemeler yapılmıştır.

Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılmaktadır. Ayrıca güneş panelleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılanmaktadır.

Sosyal tesis bünyesinde yurt kişi sayısına göre hizmet verebilecek yemek salonu, kantin, kafeterya, kişi sayısına göre sinema düzeneğinde çok maksatlı salon yer almaktadır.

Yurt bloklarında yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolapları, kampüs alanında ise hidrant sistemi bulunmaktadır. Sosyal tesis binalarında kullanılan havalandırma cihazlarının tamamı ısı geri kazanımlı olarak yapılmıştır. Tüm tesiste ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliği sağlıyor ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışıyor.

Yurt kampüsündeki tüm alanlarda yangın algılama, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, telefon, TV, data sistemleri bulunmaktadır.

Kampus girişine bir bütün olarak danışma + ziyaretçi salonu + tuvalet (wc) yapılmıştır.  Araç giriş kapısı, içerden kumandalı, raylı veya açılır kapanır bariyerli yapılmıştır. Öğrenci ve personel için yurt kampüsüne girişi çıkıştaki kimlik kontrolü danışma binasında elektronik olarak yapılmaktadır. İmar sınırına göre, yurt tesislerine ihata duvarı yapılarak yurt kampüsünün güvenliği sağlanmaktadır.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır