Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit edilen demokrasi kahramanlarımız için kıyılan gıyabi cenaze namazına katıldı. Üsküdar Mihrimah Sultan Camisi'nde cuma namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazının ardından şehitlerimiz için dua edildi. Bakan Özhaseki, burada gazetecilere darbe girişimi için değerlendirmelerde bulundu.
“OHAL kararını devlet için aldık”
"Hiç kimse bundan endişe etmesin, bu OHAL kararını biz millet için almadık, devlet için aldık. Millet yine hayatına devam edecek, özgürlüklerden asla geriye gidiş yok. Herkes normal yaşamına devam edecek, hayatını sürdürecek, ticaretini devam ettirecek ama bizim de hızlı hareket etmemiz lazım. Bazı hainlerin cezasını vermemiz lazım."
“Birliğimizi beraberliğimizi devam ettirelim”
"Bunların nerede, ne yapacağı belli değil. Bunlar şeytandan iki tık daha ileride çalışan kafalı adamlar. Her türlü hainliği, her türlü ahlaksızlığı saklanarak yapan adamlar. İlerde bunların ne yapacağı belli olmaz, bugünlerde nasıl hareket edecekleri belli olmaz. Onun için birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirelim. Meydanlara çıkan herkese lütfen sarılalım, kardeş olduğumuzu bilelim."
“O gün topun, tüfeğin karşısında göğsünü siper eden milletimiz kazandı”
"O gün dik duruşuyla, 'ey milletim sokaklara çıkın, bu tankın karşısında vücudumuzu hep beraber siper edelim' diyen Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz kazandı" diyen Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Onun sözünü dinleyen sizler kazandınız. Onun sözünü dinleyip dışarıya çıkıp topun tüfeğin karşısında göğsünü siper eden şehitlerimiz kazandı, gazilerimiz kazandı. O gün çıkanlar elbette ki sadece AK Partili kardeşlerimiz değildi. Yiğitçe ülkücü kardeşlerimiz çıktılar, onlar da kazandılar. 'Devrimi ancak halk yapar' diyen devrimci kardeşlerimiz de kazandılar. Bundan sonra da onlarla inşallah kol kola bu zalimlere karşı dimdik duracağız. Kardeşlerim peki onlar kazansaydı ne olacaktı? Bu zalimler, ihtilalciler kazansaydı ne olacaktı? Emin olun Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere canına kastedeceklerdi. Sonra binlerce insana işkenceler edecek, onları doğrusu öldüreceklerdi, şehit edeceklerdi. Her devrimden sonra olduğu gibi bu ülke dışarıya yine borçlanacak, yine el açacaktı. Bu milletin ilerlemesi, yükselişi ve gelişmesi duracaktı. Allah böyle bir tehlikeden korudu, Rabbim sizlerden razı olsun, birbirinizden ayırmasın."