ATATURK

BAKAN KURUM: “YARISI BİZDEN” KAMPANYAMIZA TAM 666 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM BAŞVURU YAPTI

12 Mayıs 2023
??????? BAKAN KURUM: “YARISI BİZDEN” KAMPANYAMIZA TAM 666 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM BAŞVURU YAPTI
BAKAN KURUM: “YARISI BİZDEN” KAMPANYAMIZA TAM 666 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM BAŞVURU YAPTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı v Murat Kurum, İstanbul Kartal’da halka hitap ederek, “Bugün itibariyle ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 666 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı, bu kapsamda sizlere, Kartallı kardeşlerimize sözümüzdür, Kartal'da, İstanbul'da tek bir riskli yapıp kalmayana kadar çalışacağız… Depremden sonra başlattığımız konut seferberliği Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı en büyük konu seferberliği kapsamında tam 151 bin bağımsız bölümün inşasını başlattık.” açıklamalarında bulundu.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal’da halka hitap etti. Yoğun kalabalıkla karşılaşan Bakan Kurum, “6 Şubat'ta yaşanan deprem sebebiyle 11 ilde 14 milyon vatandaşın etkilendiğini belirten Bakan Kurum, “Depremin acısı 85 milyonu ve 85 milyondaki tüm şehirlerimizi etkiledi. Bu depremde 50 bin 400 canımızı yitirdik, kardeşimizi yitirdik. İlk andan itibaren de kardeşlerimizin yarasını sarmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda depremden sonra başlattığımız konut seferberliği Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı en büyük konu seferberliği kapsamında tam 151 bin bağımsız bölümün inşasını başlattık.  Bir yıl içerisinde ilk etapta 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu inşa ederek hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Tabii önceliğimiz deprem bölgemiz.” dedi.

“Bugün itibariyle ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 666 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı, bu kapsamda sizlere, Kartallı kardeşlerimize sözümüzdür, Kartal'da, İstanbul'da tek bir riskli yapıp kalmayana kadar çalışacağız”

“Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz ardından da davamızın şehri İstanbul'un en önemli, en büyük probleminin deprem olduğunu, bu şehrin bir deprem gerçeği olduğunu asla unutmadık.” ifadelerine yer veren Bakan Kurum, konuşmasına şu şekilde sürdürdü:

“Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımız bayramın birinci günü güvenli yuvalar, güvenlik konutlar dedi. İstanbul'da1,5 milyon konuttuk büyük İstanbul dönüşümünü, tarihin dönüşümünü başlattık ve ‘Yarısı Bizden’ dedik, yarısı devletimizden dedik ve hep birlikte 1,5 milyon riskli konutumuzu güvenli konut haline getirecek çalışmalarımızı yapıyoruz ve dönüştüreceğimiz konutlarımızın maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılıyoruz. Bugün itibariyle ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 666 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Bu kapsamda sizlere, Kartallı kardeşlerimize sözümüzdür. Kartal'da, İstanbul'da tek bir riskli yapıp kalmayana kadar çalışacağız, koşturacağız ve İstanbul'umuzun kıymetli kardeşlerim bugüne kadar biz hep hizmetlerimizle, eserlerimizle, 39 ilçemizi, 963 mahallemizi hep inşa ettik, ihya ettik. Vatandaşımıza beraber olduk. Deprem oldu sel oldu biz vatandaşımızın yanındaydık Kartal'da bina çöktü biz yine oradaydık. El ele verdik, Orhantepe’mizi güzelleştirdik. Sağlam güvenli yuvalarımıza kavuşturduk.”