ATATURK

BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI

11 Mayıs 2023
BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI
BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI
BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI
BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI
BAKAN KURUM, ÜMRANİYE'DE GENÇLERLE SKUTER KULLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler’de bir dizi program gerçekleştirdi. Bakan Kurum, “İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 654 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. İstanbul’da, Esenler’de hiçbir vatandaşımız güvensiz evlerde oturmayacak. Ayrıca İstanbul’da yeni nefes alanları ve parklar açacağız. Şehrin tıkanmış damarlarını açacağız. Bu aziz şehri baştan aşağıya dönüştüreceğiz. Türkiye'nin ilk en büyük kentsel dönüşüm projesini daha yıllar önce biz Esenler'de bitirdik, teslim ettik. Biz gelecek nesillere, yavrularımıza çok daha güzel bir Esenler, daha yaşanabilir bir İstanbul, daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Esenler'de Türkiye'nin en büyük ilk akıllı şehrini kuruyoruz. Burada 60 bin konut yapıyoruz. Türkiye'deki en büyük, en kapsamlı teknoloji geliştirme bölgesini yapıyoruz. Gençler; teknoloji merkezindeki kuluçka merkezleriyle, deney atölyeleriyle, Ar-Ge merkezleriyle, yazılım atölyeleriyle birlikte eğitim alacaksınız! ”dedi. Gençlerle skuter yarışması yapan Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada da, “Ülkemizin teminatı gençler bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Mücadelemiz, onlara daha iyi gelecek sunabilmek içindir. İklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz, gençlere daha güzel bir ülke bırakacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler’de yaptığı konuşmada kentsel dönüşümde Esenler’i bambaşka bir boyuta taşıdıklarını ifade etti. İstanbul’da yeşil alanı artırmaya yönelik projeleri artırdıklarını söyleyen Bakan Kurum, çocukların ve gençlerin bu projelerde öncelikli olarak düşünüldüğünün altını çizdi. Program öncesi Ümraniye Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya gelen Bakan Kurum, skuter yarışmasına da katıldı.
 

“İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 654 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. İstanbul’da, Esenler’de hiçbir vatandaşımız güvensiz evlerde oturmayacak”

Esenler halkına, “Eyüp Sultan Hazretleri’nin komşuları” diye hitap eden Bakan Murat Kurum, sözlerine, ilçede kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmaları hatırlatarak başladı. Kentsel dönüşümde tecrübeli bir irade olduklarını hatırlatarak, mega kentsel dönüşüm kampanyası Yarısı Bizden’in rakamlarını güncelleyen Bakan Kurum, “Nasıl Esenler'de dönüşüm yaptıysak, Esenler'deki kardeşlerimizi sağlam, güvenli yuvalarına kavuşturduysak, aynı şekilde 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası’nda ve 500 bini de yerinde dönüştürülecek toplam 1,5 milyon konutla, İstanbul'da bulunan tüm riskli yapıları dönüştürmeyi sürdüreceğiz. Dönüştüreceğimiz konutların yarısını da elimizi ve gövdemizi taşın altına koyarak ‘Yarısı Bizden’ diyerek yapacağız. İstanbul’da Yarısı Bizden kampanyamıza tam 654 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. İstanbul’da, Esenler’de hiçbir vatandaşımız güvensiz evlerde oturmayacak.” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 55 gün bölgede kaldıklarının altını çizen Bakan Kurum, “Günlerce, aylarca bölgede bulunarak, vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa onları giderdik. Biz dertliyiz, insanı yollara düşüren derttir. Milletimizin derdiyle dertleniyoruz. Böyle bir mücadeleyi dünyanın neresine giderseniz gidin göremezsiniz. 3 ayda 144 bin konutun şantiyesini 11 ilde, ilçelerde, köylerde başlattık. Nasıl Elazığ'da, Malatya'da, Kastamonu'da, Rize'de, Bartın'da, Sinop'ta, Antalya’da ve Muğla’da vatandaşlarımızın yanında olduysak, yine aynı motivasyonla çalışacağız. İlk etapta 319 bin, ardından 650 bin konutumuzu milletimize teslim edeceğiz. Vatandaşlarımız, önümüzdeki bayramda evlerinde olacak.” dedi.  
 

“İstanbul’da yeni nefes alanları ve parklar açacağız. Şehrin tıkanmış damarlarını açacağız. Bu aziz şehri baştan aşağıya dönüştüreceğiz”

“Aklımızla, kalbimizle, alın teri dökerek çalışacağız.” diyen Bakan Kurum, “İstanbul’da yeni nefes alanları, parklar açacağız. Şehrin tıkanmış damarlarını açacağız. Bu aziz şehri baştan aşağıya dönüştüreceğiz. Bu şehre güç vereceğiz. Size söz İstanbul'u kimsenin insafına, kimsenin beceriksizliğine terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Şimdi Kılıçdaroğlu ve korosu ‘Sana Söz’ diyorlar. Biliyorsunuz değil mi? Biz de onlara diyoruz ki, ‘İstanbul'dan, Esenler'den, işte buradaki meydandan ‘sana söz’ demekle olmaz. Sözünün eri olacaksın, siz sözlerinizi tutmadınız. Verdiğiniz sözleri, hayalleri, milletimize sunduğunuz projeleri gerçekleştirmediniz. Gel bak bizim Esenler'deki eserlerimize, konutlarımıza, bahçelerimize, parklarımıza, yollarımıza, altyapıya bak... Biz konuşmuyoruz, eserlerimiz konuşuyor. Söz uçar, eser kalır. İstanbul aşk ister, sevda ister, vizyon ister. Bu şehri; kendi varlığını sadece mikrofon tutarken gösterenlerin, iş başında değil şov peşinde olanların, ceketini proje başlatırken değil de sadece mitinglerde geleceğimize saldırırken çıkaranların, algıdan, çalgıdan, reklamdan başka tek bir mahiyetleri olmayanların ihmalkârlığına teslim etmedik; bundan sonra da Allah'ın izniyle, milletimizin destekleriyle, dualarıyla teslim etmeyeceğiz!” açıklamalarını yaptı.

“Türkiye'nin ilk en büyük kentsel dönüşüm projesini daha yıllar önce biz Esenler'de bitirdik, teslim ettik. Biz gelecek nesillere, yavrularımıza çok daha güzel bir Esenler, daha yaşanabilir bir İstanbul, daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz”

“Esenler bizim davamızın kalesidir, davamızın mihenk taşıdır.” ifadelerini kullanan Bakan Kurum, “Esenler’e, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, vatandaşlarımızla birlikte ne ihtiyaç varsa o hizmetler götürüldü. Biz de her zaman Esenler’in yanında olduk. Esenler'e genel müdürlüğüm döneminde de sözler verdik, hepsini tuttuk. Türkiye'nin ilk en büyük kentsel dönüşüm projesini daha yıllar önce biz Esenler'de bitirdik, teslim ettik. Buraya her gelişimizde davamıza olan inancımızı arttırdınız, milletimize olan sevdamızı arttırdınız, ülkemize olan aşkımızı büyüttünüz. Cumhurbaşkanımız ile Esenler arasındaki bu muhabbete hizmet etmekten, bu şehre her seferinde bir eserle gelmekten, sizlerin desteklerini almaktan hep gurur duyduk. Biz gelecek nesillere, yavrularımıza çok daha güzel bir Esenler, daha yaşanabilir bir İstanbul, daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz.” dedi.

“Esenler'de Türkiye'nin en büyük ilk akıllı şehrini kuruyoruz. Burada 60 bin konut yapıyoruz”

İstanbul'da yürüttükleri en önemli şehircilik yatırımlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını Esenler'de hayata geçirmekte olduklarını söyleyen Bakan Kurum, şöyle konuştu:

“Esenler'de depreme karşı dayanıksızlık oranı 2009 yılında kaçtı biliyor musunuz? Yüzde 86’ydı… 2009'da biz Belediye Başkanımla, kardeşimle öyle bir çalıştık ki, bugün bu oran yüzde 55'e kadar düştü. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu, oturduğunuz binaların yüzde 30'u 14 yılda yenilendi demek. Vatandaşlarımızı güvenli yuvalara taşıdık demek. Esenler'de Türkiye'nin en büyük ilk akıllı şehrini kuruyoruz. Burada 60 bin konut yapıyoruz. 2 bin 108’ini Ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslim ettik. Şimdi yine 2 bin 833 konutumuzu da inşallah önümüzdeki günlerde sizlere teslim edeceğiz. Biz bu projede sadece konut mu yapıyoruz? Hayır. Cumhurbaşkanımız bizzat kendisi bizlere talimat verdi ve planları inceledi. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Esenler ve oradaki kardeşlerim çok daha fazla yeşil alan içerisinde yaşasınlar, şehrin her yerinde bina olmasın. Burayı öyle bir yapın ki alanın en az yüzde 68'i yeşil olan olsun; okullar, parklar, yürüyüş olsun, bisiklet yolları olsun. Milletimiz hem yeşile, hem spora, hem de hizmetlere doysun.’ dedi. Bir de, ‘2,5 milyon metrekarelik alanda oraya öyle bir millet bahçesi yapalım ki, sadece Esenler’in değil, tüm İstanbul’un nefes alacağı bir yaşam alanını sunalım. Esenler’deki kardeşlerimin en az 15 metrekare yeşil alanı, 30 metrekare sosyal donatı alanı olsun.’ dedi. İşte vizyon budur. İşte milleti için en ince detayı düşünmek budur. İşte millet sevdası budur.”

"Ülkemizin teminatı gençler bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Mücadelemiz, onlara daha iyi gelecek sunabilmek içindir”

Esenler Mitingi’nden önce, Ümraniye Millet Bahçesi’nde gençlerle buluşan Bakan Murat Kurum, burada skuter yarışmasına katıldı. Gençlere yeşil alanlar oluşturmak için mücadele ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, “Gençlerle bir arada olmak çok güzel. Onlar bizim geleceğimiz, ülkemizin teminatı, her şeyimiz. Her şeyi onlar için yapıyoruz. Mücadelemiz, onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için. İşte bu millet bahçeleri de gençlerimizin bir araya geldiği, eğlendiği, koştuğu, oynadığı, kucaklaştığı, sevgiyle ve coşkuyla aileleriyle bir arada olduğu yerlerdir. Gençlerimiz, buradaki skuter alanlarında, yürüyüş ve bisiklet yollarında, kütüphanelerinde, spor alanlarında hoşça vakit geçiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“İklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz, gençlere daha güzel bir ülke bırakacağız”

İstanbul’da 18 milyon metrekare büyüklüğüne sahip 48 ayrı millet bahçesi inşa ettiklerini belirten Bakan Kurum, “Ağaçlarımızı toprakla, fidanla buluşturuyoruz. Ümraniye’de şehrin merkezinde, herkesin yürüme mesafesinde ulaşabileceği, içinde her türlü sosyal donatının olduğu bir kompleks burası. Kütüphanesi de, kıraathanesi de var. Burada gençler her türlü aktiviteyi yapabiliyorlar. Buraların sayısını artıracağız ki hem iklim değişikliğiyle mücadele edelim, hem de onlara daha güzel bir ülke bırakalım. Hepimizin mutlu, gençlerin ise hak sahibi olacağı bir İstanbul’u hayal ediyoruz.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Bakan Kurum daha sonra Ümraniye Millet Bahçesi'nde gençlerle skuter kullandı.