ATATURK

BAKAN KURUM: 640 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN YARISI BİZDEN’E BAŞVURU YAPILDI

10 Mayıs 2023
BAKAN KURUM: 640 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN YARISI BİZDEN’E BAŞVURU YAPILDI
BAKAN KURUM: 640 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN YARISI BİZDEN’E BAŞVURU YAPILDI
BAKAN KURUM: 640 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN YARISI BİZDEN’E BAŞVURU YAPILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Üsküdar’da vatandaşlara hitap ederek, “Bugün itibariyle 640 bin bağımsız bölüm için Yarısı Bizden’e başvuru yapıldı… Bir yandan Üsküdar’da kentsel dönüşümün hızını kesen hisseli parsel sorununu çözerken, diğer yandan Yarısı Bizden kampanyamıza dâhil ettiğimiz sitelerimiz olan Raskent ve Kayıkent Yapı Kooperatiflerini de dönüştürüyoruz. Yavuztürk Mahallesinde parsel büyüklükleri biraz fazla. Parselleri küçültme görevi, Üsküdar Belediyemizde. Sizler o küçük parsellerde üçte iki çoğunluğu sağlayacaksınız, biz de sizi Yarısı Bizden’e dahil edeceğiz. İnşallah, Yavuztürk’te hisseli parsellerde ve sitelerde birlikte dönüşümü sağlayacağız.” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Halkla Buluşma programında, alanda bulunan kalabalıkla birlikte ünlü sanatçı Uğur Işılak’ın şarkılarına eşlik etti.

“Bir yandan kentsel dönüşümün hızını kesen hisseli parsel sorununu çözerken, diğer yandan Yarısı Bizden kampanyamıza dâhil ettiğimiz sitelerimiz olan Raskent ve Kayıkent Yapı Kooperatiflerini de dönüştürüyoruz”

Bakan Kurum, konser sonrası Üsküdar’da toplanan vatandaşlara, Bakanlık olarak dönüşümden şehirciliğe kadar olan çalışmalardan bahsetti. Yarısı Bizden kampanyasına dair güncel rakamları paylaşan Bakan Kurum, “Tam 640 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Üsküdarlı kardeşlerimiz de bu kampanyamıza teveccüh gösteriyor.” dedi. Üsküdar’a her daim hizmet ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın komşularına, siz kıymetli Üsküdarlı kardeşlerimize hizmet etmekten her zaman onur duyduk! Mehmet Akif’ten Ferah’a, Cumhuriyet’ten Kirazlıtepe’ye, Sultantepe’den Beylerbeyi’ne kadar; Üsküdar’ın tüm mahallelerine hizmet ettik. Bir elimizle, Üsküdar’ımızın 16 Boğaz mahallesini kapsayan alanda imar planı tadilatlarını çözerken, diğer elimizle de Yavuztürk ve Bahçelievler mahallelerinde yaşanan mülkiyet problemlerini çözdük. Vatandaşlarımıza tapularını teslim ettik. Bir yandan kentsel dönüşümün hızını kesen hisseli parsel sorununu çözerken, diğer yandan Yarısı Bizden kampanyamıza dâhil ettiğimiz sitelerimiz olan Raskent ve Kayıkent Yapı Kooperatiflerini de dönüştürüyoruz.” diye konuştu.
 

“Yavuztürk’te hisseli parsellerde ve sitelerde birlikte dönüşümü sağlayacağız”

Üsküdar Belediye Başkanı tarafından iletilen talebi dile getiren Bakan Kurum, “Başkanımız, ‘Sayın Bakanım, burada sitelerimiz var. Eğer üçte iki çoğunluğu sağlar; yerinde, hızlı, gönüllü dönüşüm isterlerse siz Bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut ile birlikte Ferah ve Mehmet Akif mahallelerinde olduğu gibi burada dönüşüme girmek isteyen sitelerde Yarısı Bizden kampanyasını uygular mısınız?’ dedi. Uygularız tabi. Burada, Belediyemizle anlaşan, üçte iki çoğunluğu sağlayan, yerinde dönüşüm yapacak olan tüm sitelerde Yarısı Bizden diyoruz! Ayrıca, Belediye Başkanım bir not verdi. Diyor ki, ‘Tamam siteleri söylediniz de bir de hisseli parseller var.’ Bizler de Yavuztürk Mahallesinde de hisseli parsellerde çoğunluğu sağlıyorsak, orada da Yarısı Bizden diyoruz! Orada da dönüşüm diyoruz. İnşallah Yavuztürk’te hisseli parsellerde de sitelerde de birlikte dönüşümü sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 

“Üsküdar için durmuyoruz! Üsküdar’a çiçekler ekiyoruz, ağaçlar dikiyoruz; güzelliğine güzellik katıyoruz. Üsküdarlı kardeşlerimize hizmet etmek boynumuzun borcudur”

“Çamlıca Camisinin orada, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde muazzam bir kentsel dönüşüm projesiyle tam bin 843 güvenli yuvayı inşa ediyoruz.” diyen Bakan Kurum, yapılan çalışmaları, “Üsküdar için durmuyoruz! Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde Emlak Konut’umuzla 1.122 yeni konutun ve yeni iş yerlerinin inşasını aşkla ve azimle sürdürüyoruz. Bulgurlu Altınköy’de yeni bir kentsel dönüşüm projesi daha başlattık. Emlak Konutumuzla birlikte bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Libadiye’mize yarı olimpik havuz, kapalı otopark ve pazaryeri kazandırıyoruz. Validebağ Korusu’nda sözde çevreciler yine karşımıza çıktı, aynı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde olduğu gibi. Biz ağaç dikeceğiz, çocuklarımız ailelerimiz vakit geçirsin dedik. Yok dediler, biz onlara rağmen bitirdik. Şimdi de Validebağ Korusu’nu doğal yapısını koruyarak, oradaki tescilli ağaçlarımızı da koruyarak, millet bahçesi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Kandilli ve Çengölköy’ümüze bir çocuk köyü ve millet bahçesi yapıyoruz. Üsküdar’a çiçekler ekiyoruz, ağaçlar dikiyoruz; güzelliğine güzellik katıyoruz. Üsküdarlı kardeşlerimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Biz; Üsküdarlı kardeşlerimize söz veriyoruz, sizlere söz veriyoruz! Üsküdar’ımızı çok daha parlak bir geleceğe, sizlerle birlikte hazırlayacağız!” ifadeleriyle anlattı.

“Yavuztürk Mahallesinde parsel büyüklükleri biraz fazla. Parselleri küçültme görevi, Üsküdar Belediyemizde. Sizler o küçük parsellerde üçte iki çoğunluğu sağlayacaksınız, biz de sizi Yarısı Bizden’e dâhil edeceğiz”

Bakan Kurum, Yarısı Bizden müjdesini, Yavuztürk’e şöyle verdi:

“Yavuztürk Mahallesinde parsel büyüklükleri biraz fazla. Vatandaşlarımız bir araya gelip çoğunluğu sağlamakta zorlanıyorlar. Belediye Başkanımızla konuştuk, parselleri küçültme görevi, Üsküdar Belediyemizde. Sizler o küçük parsellerde üçte iki çoğunluğu sağlayacaksınız. Biz de Yarısı Bizden’e sizi dâhil edeceğiz!”